Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Svenska Auktionsbyrån för oss som gillar att fynda

Lämna en kommentar

Just nu håller vi och gör om lite i vår lägenhet. Vi bor i ett mysigt 50-talshus, så det föll sig naturligt att vi – efter en lång tid av Ikeamöbler – har valt att se bakåt i tiden. Allt från art deco till 50-talsteak passar perfekt i vårt hem, så det har varit en hektisk men rolig tid då vi lusläst annonser och besökt auktioner för att hitta precis rätt bord, hyllor och så vidare. Jag är ingen samlare och jag bryr mig inte ett spår om ett bord är lite slitet, det är känslan jag är ute efter – lite folkhemsnostalgi om man så vill.

Auktioner är härliga tillställningar! (Foto: Svenska Auktionsbyrån)

Auktioner är härliga tillställningar! (Foto: Svenska Auktionsbyrån)

Allra roligast är det förstås att besöka ”riktiga” auktioner – alltså inte bara surfa ut på nätet. Det är oslagbart att själv få stryka med handen över en möbel, känna dess struktur, se om färgen passar…

Svenska Auktionsbyrån anordnar auktioner på en massa ställen i Sverige, bland annat här i huvudstaden, och anordnar ungefär 100 auktioner om året. Det är inte illa det! Man kan hitta allt från konst, antikviteter och persiska mattor till brfuks- och inredningsföremål av enklare sort.

Jag älskar gamla gipshundar från 1910-talet... Här är ett av mina auktionsfynd!

Jag älskar gamla gipshundar från 1910-talet… Här är ett av mina auktionsfynd!

Själv är jag galen i gamla gipshundar och prydnadsfåglar att hänga på väggen… Jo då, jag inser att det är kitschigt, men so what? Jag gillar kitsch, och jag älskar att ge gamla föremål ett nytt hem. Och med lite tur kan man faktiskt komma undan med rimliga priser också, i alla fall om man gillar enkla bruksföremål, som jag gör! Så nu när våren kommer blir det till att besöka auktioner igen! På Svenska Auktionsbyråns hemsida finns all info man behöver för att hitta till rätt auktion på rätt datum…

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s