Mora Hotell & Spa – nära till det mesta!

Vem vill inte skämma bort sig lite...? (Foto: morahotell.se)
Vem vill inte skämma bort sig lite…? (Foto: morahotell.se)

Nu stundar strax advent. Mycket bakning och matlagning står på schemat – jag gillar att göra så mycket som möjligt själv och har i god tid beställt en kvarts ekogris med tillhörande skinka som jag rimmar själv. Men avkoppling behövs också, och jag funderar på att tillbringa ett par dagar på Mora Hotell & Spa.

Morfars kusin Concor var en av Zorns många lärlingar. I min ägo har jag bl a en oljemålning med vy över Mora. Detta är ett träsnitt av Mora kyrka. (Foto: privat)
Morfars kusin Concor var en av Zorns många lärlingar. I min ägo har jag bl a en oljemålning med vy över Mora. Detta är ett träsnitt av Mora kyrka. (Foto: privat)

Jag har lite speciella kopplingar just till Mora, för en släkting till min morfar levde och verkade i trakten och var lärling till ingen mindre än Anders Zorn. För Concor Adolf Melin, som han hette, innebar det inte bara att den store konstnären gav lektioner.  Det innebar också att han fick göra allt från att hugga ved till måla bakgrundsmotiv till konstnärens berömda kullor. Han hann förstås också med att måla egna alster och även om Concor aldrig blev någon känd konstnär så är han åtminstone representerad på Nationalmuseum.

Själv har jag aldrig besökt Zorngården, men varenda gång jag ser en Zorntavla tänker jag på morfars kusin Concor. Så kanske är det dags nu. Mora Hotell & Spa ligger bara ett stenkast från Zorngården och Zornmuseet, så det står definitivt på schemat. Annars gillar jag mest att koppla av när jag bor på hotell. Och så att äta gott förstås! Mora Hotell & Spa frestar med mycket lokalproducerat och vilt, och har ett antal hotellpaket att välja bland, så one of these days tar jag och låter julförberedelserna vila och drar upp mot Dalarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s