Silverstadens begravningsbyrå ger ett personligt bemötande

Publicerad av

alice-o-bengtDet är höst och Allhelgonahelgen närmar sig. Vid den här tiden tänker jag alltid på de kära som gått före, och allra mest mina föräldrar. Hur gammal man än blir saknar man sina föräldrar – det går liksom aldrig över. Nu har det gått över tre år sedan min mamma gick bort – åtta år sedan jag miste min pappa. När jag tittar på den här bilden av dem, då de inte ens fyllt 30, känns det helt overkligt att de inte längre finns.

Döden är en märklig sak. Oundviklig och naturlig men ändå något av det svåraste som finns. Kanske är det därför vi helst inte pratar om den. Men jag för min del tror att det är bättre att göra det. Prata om den, alltså. Förhålla sig till den. Att bara springa runt och låtsas som om den inte kommer gör bara sorgen ännu större.

Oavsett hur man förhåller sig till döden och till begravningar så är de som sagt oundvikliga. Därmed är också begravningsbyråer oundvikliga. Vi går helst förbi dem, men de finns där, och de påminner oss om det som en dag ska komma. Själv tyckte jag det var viktigt att anlita en begravningsbyrå som kändes personlig och lite småskalig. Det är trots allt något av det mest intima som finns, att sitta där och prata om en kär anhörigs sista vila, det gäller att få förtroende för personen som sitter mitt emot. Småskaligheten gör det också lättare att verkligen få förståelse för sin och den anhöriges vilja.

Hur det än är lindras sorgen i alla fall lite av en vacker och stämningsfull begravningsceremoni  (Foto: Silverstadens begravningsbyrå)
Hur det än är lindras sorgen i alla fall lite av en vacker och stämningsfull begravningsceremoni (Foto: Silverstadens begravningsbyrå)

Silverstadens begravningsbyrå är just så där personlig. Familjeägd, med kontor i Sala, Täby och Norrtälje, månar om kunden och är lyhörd inför de behov och önskemål som finns oavsett vilken religion man har (om man nu har någon). Och det är ju lika viktigt i de fall där man inte vet vad den döde hade för önskemål – det underlättar alltid om man får ett personligt bemötande. Och det gäller förstås även om man vill diskutera sin egen begravning. Det är inte roligt, jag vet, för vem vill tänka på sånt? Men det kan underlätta för dem som blir kvar. Det vet jag av egen erfarenhet. Min pappa var mycket svårt sjuk och visste redan flera månader innan han dog att slutet var nära. Han ville själv prata om det, det tröstade honom, och det var också viktigt för honom att berätta om hur han ville ha sin begravning.

Nu till Allhelgona, när jag går till minneslunden och tänder ett ljus för mina älskade föräldrar, så vet jag att de fick de begravningsceremonier som de själva önskade sig. Och det är faktiskt en tröst i saknaden.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s