Skaldjursfest i Göteborg

I helgen har jag varit i Göteborg och hälsat på min väninna Febe. Det bjöds på underbar mat, bland annat havskräftor och krabba. Jag är fortfarande salig…

För Febe är det just havskräftor som är de ”riktiga” kräftorna. Det blir så när man är uppvuxen med skaldjursfest istället för kräftskiva.

-Fåniga pappershattar? Det tar jag inte på mig när jag äter! säger Febe bestämt.

Istället handlar hon färska havskräftor och krabba och serverar med ett gott vin, och med vitt bröd och en härlig gräddfilssås till, precis som hennes pappa gjorde en gång i tiden. Den är lekande lätt att göra men smakar himmelskt!

Blanda 3 dl gräddfil med en rejäl sked sötstark senap och några stänk god olivolja – tillsätt eventuellt också en knivsudd socker och lite salt – rör ihop och njut! Och jag måste säga att så mycket godare blir det inte, än att avnjuta dessa västkustens härliga kräftor och underbara krabba…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s