Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Matsmart så klart!

Lämna en kommentar

Jag älskar att hushålla och ta till vara på sånt där som andra kanske hellre kastar. Lite halvvissna grönisar blir en härlig ratatouille. Mörka, fläckiga bananer blir till jättegott bananbröd, eller en saftig banankaka till kaffet. Vinäger, olja och buljongtärningar behåller jag långt, långt efter bäst före-datum och det funkar alldeles utmärkt.

Därför blev jag så himla glad när jag upptäckte sajten Matsmart. Idén är att mat och andra varor som aldrig kommer fram till konsumenterna, eller som inte lyckats säljas innan det börjar dra ihop sig till bäst före-datum, ska användas och inte kastas bort och via hemsidan levererar man till alla kunder, för en helt rimlig fraktkostnad. Själv har jag fyndat konserver, såser, oljor, tandkräm och annat till ett pris som ligger minst 25-30 % under butikspris. Även varor som passerat bästa datum är ju fullt ätbara och goda långt därefter. På det här sättet kan även den som inte har bil handla för Matsmart levererar även till dörren – även detta för en rimlig peng. Jag tycker det är en fullkomligt strålande idé!

 

Här kan du läsa mer och kolla varuutbudet och handla billigt:

http://www.matsmart.se/

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s