Georges Duboef’s Morgon och Beaujolais-Village – fräscht och lätt till sommarmaten

Publicerad av

DSC_4031Under sommarmånaderna äter vi mer plockmat än någonsin. Vi grillar, bjuder fräscha sommarbufféer och anordnar picknickar och knytkalas. Lagom till säsongen kommer nu två riktigt fräscha och goda röda viner som passar perfekt just till den lätta sommarmaten – Georges Duboef’s Morgon och Beaujolais-Village.

Beaujolais- Village serveras med fördel lätt kyld (12-15 grader) i sällskap med vit fisk, fläsk, kyckling och charkuterier. Vinet har en harmonisk karaktär och är mjuk och lätt i smaken med inslag av bland annat jordgubb och vinbär och med en frisk syra. Ett vin framställt med omsorg som ska drickas under lättsamma och trevliga stunder! Själv provade jag det till en vårlig kyckling med kulpotatis och en härlig sallad och det smakade mycket bra!

Georges Dubeouf Morgon är läskande med aromer av hallon och körsbär och fräscha smaker av bär och frisk syra, utan antydan till strävhet. Den serveras sval och gör sig utmärkt tillsammans med sallader, ljust kött och rådjur. Georges Dubeouf Morgon lagras utan några problem upp till 6 år om årgången tillåter och är ett mycket intressant vin som rör sig spännande i sin karaktär under lagringstiden. Vi avnjöt detta härliga vin till en läcker pastasallad med mozzarella, tomater, salami och ruccola. Klassiskt gott!

Fakta:

Beaujolais-Villages 

Ursprung: Frankrike, Beaujolais

Druvor/Råvaror: Gamay 100%

Årgång: 2012

Pris: 79 kr

Systembolagsnummer: 5003

Alkoholhalt: 12.5%

Morgon

Ursprung: Frankrike, Beaujolais

Druvor/Råvaror: Gamay 100%

Årgång: 2012

Pris: 95 kr

Systembolagsnummer: 5106

Alkoholhalt: 13%

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s