Så lurar ARLA aningslösa kunder

Det finns ingen hejd på lurendrejeriet nuförtiden. Moral och etik är lågprioriterade egenskaper, och står inte högt i kurs hos livsmedelsjättarna. Nu drar ARLA sitt strå till stacken genom att minska innehållet i sina filförpackningar i smyg. Numera anger man inte längre filmjölken i liter, som tidigare, utan i gram. Vilket gör att du endast får 9 dl fil för samma pris som den tidigare litern. Om det berättar Expressen idag.

Det kan låta som en bagatell. Men det är det inte. Det är en ful luring, som enbart syftar till att lura kunderna. Att det sen är Coop och Ica och andra livsmedelsbutiker som sätter priserna, och som alltså borde sänka priset med en summa som motsvarar minskningen, är en annan sak och lika djupt omoralisk. Men det fråntar inte ARLA ansvaret. Det innebär bara att alla är ungefär lika goda kålsupare och gör allt för lite extra vinst. Och det står mig upp i halsen.

 

4 reaktioner till “Så lurar ARLA aningslösa kunder”

  1. Men de har sålt yoghurt länge i gram och inte i liter! Tycker inte det är så konstigt faktiskt. 1 liter mjölk väger mer eller mindre 1 kg dvs 1000 gram. 1000 gram yoghurt är det vi köper dvs den väger lute mer än mjölk.

    Gilla

    1. Nej det konstiga är inte att de bytt från volym till vikt. Det luriga är att de inte sänkt priset eftersom innehållet minskats

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s