Drostdy-Hof Rosé sätter guldkant på vårvintern

FullSizeRender (29)För att fira  nytt rosévin kommer nu från Drostdy-Hof – perfekt nu när dagarna blir längre och våren kan anas lite i snöslasket! Ett fruktigt och gott vin som för tankarna till sommar och sol (och jordgubbar!) och som är gott att dricka som det är eller till en god bit mat.

Vinhuset firar dessutom 20 år i Sverige, så i samband med släppet av det nya vinet har man också tagit fram nya recept som matchar vinet, detta i samarbete med den utmärkte kocken Christian Hellberg. Vad sägs till exempel om olivstekt torsk som serveras med en superfräsch vattenmelonsallad? Helt ljuvliga smakkombinationer och en middag så lättlagad att du gör den på en kvart! Vad kan passa bättre efter en lång arbetsdag?

Olivstekt torsk för 4 personer

4 bitar torskrygg eller filé à 160 g
smör till stekning
200 g urkärnade svarta oliver
salt

Sallad:
fetaost
ruccola
vattenmelon

Gör så här; Torka oliverna i mikrovågsugn på en tallrik med hushållspapper. Kör på full effektm börja med två-tre minuter. De ska bli helt torra så att de går att smula sönder.

Mixa oliverna till ett torrt pulver och gnid in torsken med det. Salta och stek i smör.

Servera torsken med en sallad på fetaost, ruccola och vattenmelon och ett glas Drostdy-Hof. Festligt och fräscht!IMG_0936

Min mikrovågsugn passade på att lägga av just när jag skulle torka oliver, så jag grovhackade dem och fräste dem i smör och serverade till. Det gav inte den krispiga olivpaneringen förstås, och blir en lite annorlunda rätt, men det blev otroligt gott ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s