ABK6 VSOP Grand Cru – världens bästa cognac nu på Systembolaget

Publicerad av

cognac2Nu lanseras världens bästa cognac på Systembolaget, ABK6 VSOP Grand Cru. Den valdes till världens bästa cognac av ”World Drink Awards” och juryn bestod av kännare från hela världen, både branschfolk och konsumenter. Här är motiveringen,

ABK6 VSOP är mycket tilltalande, inställsam i stilen men samtidigt en mycket smakrik cognac. Vi finner äppelpaj med kanel, apelsin, vanilj och hasselnötter i doften och smaken förstärker dessa doftintryck.

cocnacSjälv har jag också haft förmånen att få provsmaka denna cognac och jag är mycket nöjd med den.  Doften och smaken av vanilj är särskilt tilltalande och förnimmelsen av nötter är tydlig. Jag anar också apelsinskal i aromen. Smaken är mild och fin, med tydlig fräschör och en frisk och elegant eftersmak.

ABK6 VSOP Grand Cru är en Single Estate Cognac, vilket innebär att hela produktionen, från druva till flaska, sker inom egendomen vilket numera är relativt ovanligt.

Francis Abécassis cognachus har hyllats av kritikerna för sin mycket eleganta smakstil. Varumärket ABK6 är relativt ungt och lanserades så sent som 2006 med fokus på den ”moderne” cognackonsumenten, därav flaskans lite stramare formspråk och namnet som är en lek med familjenamnet “Abécassis” som (på franska) uttalas just ABK6.

cognac3ABK6 skapas och lagras på gården Maine Drilhon i Petit Champagne i hjärtat av Cognac. Här har familjen  producerat cognac sedan generationer tillbaka och är bland annat kända för varumärket Reviseur.

Egendomen är belägen i distriktet Barret, i hjärtat av Cognac, och  Francis Abécassis har med tiden byggt upp distriktets största Single Estate produktion av cognac med över 240 hektar vingårdar.

Pris: 409 kr
Artikelnummer: 86704-01

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s