Chokladcupcakes eller blåbärscupcakes? En smaksak!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAIgår var det födelsedagskalas för min ettårige gudson. Till kalaset hade jag bakat jordgubbsmakroner samt två sorters cupcakes bakade jag till kalaset – chokladcupcakes med hallon och cupcakes med vanilj och blåbär och blåbärsfrosting. På ett vackert våningsfat och med ett ljus i varje cupcake blev det som en vacker tårta!

Här har du recepten på mina födelsedagscupcakes. Det blir ca 12-16 muffins beroende på storlek på formarna.

Muffins

100 g smör

1 dl mjölk

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver 

2 tsk vaniljsocker

Till blåbärsmuffins: 1 dl blåbär (om du använder frysta ska du inte tina dem innan)

Till chokladmuffins: Byt ut ½ dl mjöl mot samma mängd kakao

Gör så här: Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölken med smöret. Rör ihop mjöl (och kakao om du vill baka chokladmuffins) med bakpulver och vaniljsocker. Om du ska baka blåbärsmuffins kan du också med fördel blanda ner även blåbären i mjölet. Tillsätt sedan smörblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Häll i cupcakesformar och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Låt muffinsarna kallna och gör under tiden frostingen

Hallonfrosting

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA200 g naturell färskost

3 dl florsocker

50 g rumsvarmt smör

½ dl mosade hallon eller 1 tsk SodaStream natural Hallon (för smaksatt bordsvatten)

röd karamellfärg

Gör så här: Vispa smör och socker med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa lite till. I med hallonen, eller hallonkoncentratet, och några droppar hushållsfärg och vispa lite till. Bred eller spritsa frostingen på de kalla chokladmuffinsarna. Garnera gärna med lite minimarshmallows eller strössel och sikta lite florsocker över.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Blåbärsfrosting

100 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1-2 msk mjölk

½ dl mosade blåbär eller 1 tsk SodaStream natural Blåbär (för smaksatt mineralvatten)

blå karamellfärg

Gör så här: Vispa smör och florsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt blåbär, eller blåbärsextrakt, samt karamellfärg och vispa tills blandningen blir slät. Bred eller spritsa på de kalla blåbärsmuffinsarna och garnera med minimarshmallows eller strössel. Sikta över florsocker.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s