Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Kycklinggryta med salvia smakar fest

Lämna en kommentar

Fest mitt i vardagen – varför inte? Laga en läcker kycklinggryta och krydda med timjan, salvia och spiskummin och servera till buljongkokta matkorn eller gott basmatiris. Smaklökarna njuter och vardagen är långt borta. Serverar du ett gott vin till blir middagsstunden ännu lyxigare.

Salviadoftande kyckling

1 kg kycklingdelar, t ex lår

10 schalottenlökar

100 g champinjoner

2 hönsbuljongtärningar

1½ dl vatten

1½ dl rött vin

Spiskummin

Salvia

Timjan

2 lagerblad

Salt och peppar

Smör att fräsa i

Gör så här: Fräs kycklingdelarna tillsammans med lite salvia, timjan och spiskummin i smör i en stor järngryta, eller liknande.  Skala löken och halvera eller kvarta champinjonerna. Tillsätt detta till kycklingen, lägg i lagerblad och smula i buljongtärningar samt häll i vatten och vin. Låt puttra på svag värme minst 1 timme, gärna ännu längre – rör om någon gång emellanåt och krydda gärna med mer spiskummin och örtkryddor. Servera med buljongkokta matkorn eller ett gott ris. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s