Laktosfria cupcakes med smak av vanilj

Cupcakes brukar alla gilla. Och de här är verkligen jättegoda. Helt utan mjölk passar de även finfint för laktosintoleranta och brukar göra succé när jag serverar dem. Satsen ger ca 15 cupcakes i papper- eller aluminiumformar av ”normal” storlek.

Laktosfria vaniljcupcakes

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA2 ägg

2½ dl strösocker

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljpulver)

1 dl solrosolja

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och häll dessa i äggsmeten. Häll i oljan och rör smeten riktigt slät och fin. Fördela i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 15 minuter.Låt muffinsarna kallna och gör glasyren.

Laktosfri cupcakesglasyr

75 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

4-5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker eller 2 tsk vaniljpulver

ev lite karamellfärg

Gör så här:

Vispa florsockret och det rumsvarma margarinet med elvisp till dess du har en fluffig blandning. Rör ner vaniljsocker och ev karamellfärg och vispa lite till. Spritsa eller bred på muffinsarna och garnera ev med någon form av strössel.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s