Matmamman

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Kokosmuffins till söndagsfikat

Lämna en kommentar

Jag gillar kokos. Jag gillar framför allt att baka med kokos. Det ger saftigt och gott kaffebröd – som de här muffinsen som jag bakade i morse och som nu ska avnjutas till söndagskaffet. Det blir ca 15 muffins om du bakar dem i små formar – 6 stycken om du väljer stora ”amerikanska”.

Matmammans kokosmuffins

2 ägg

1 dl socker

50 gram smör

1 dl kokosmjölk eller kondenserad mjölk

3-4 dl vetemjöl

1 dl kokosflingor eller kokoschips

1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med kokosmjölk. Rör ner mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och kokosflingor/chips. Rör ner i smeten och rör om. Häll i muffinsformar och strö gärna lite kokoschips över. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.

Kokosmuffins på väg att gräddas

Kokosmuffins på väg att gräddas

Klart för söndagsfika!

Klart för söndagsfika!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s