Baka en härlig rulltårta!

Publicerad av

Rulltårta – detta härliga kaffebröd som går så snabbt och lätt att baka och som smakar så ljuvligt gott… Min mamma bakade jämt sådana till kaffekalas och födelsedagar och jag älskade dem, vare sig hon gjorde rulltårta med sylt eller drömtårta med smörkräm. Det här är en av favoriterna – en helt vanlig rulltårta fylld med en god sylt. Jag gillar krusbärssylt, men du väljer förstås den sylt du föredrar!

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten. Häll i långpanna (ca 30×40 cm) och grädda i 250 graders ugnsvärme, mitt i ugnen, i 5-6 minuter. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper som du sockrat med strösocker. Bred genast på sylt i ett tunt lager och rulla ihop – om du väntar tills kakan kallnat är det risk för att den spricker. Rulla in rulltårtan i ugnsfolie så skarven kommer neråt och låt kallna. Skär sen upp i fina skivor.

(Om man ska göra rulltårta med smörkräm, så kallad drömtårta, byter man ut hälften av vetemjölet mot potatismjöl. Då funkar det alldeles utmärkt att rulla ihop kakan när den kallnat!)Vill du kan du enkelt göra bakelser av rulltårtan. Skär då rätt tjocka bitar som du klickar vispad grädde på. Garnera med färska bär, riven choklad eller mandelspån!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s