Frukostgröt på grahamsmjöl

Publicerad av

Jag älskar frukostar, som alla mina bloggläsare säkert vet vid det här laget. Och den enklaste (och nyttigaste) frukosten av alla är förstås gröt. Faktiskt bland det godaste man kan äta också, tycker jag, och just nu har jag dille på grahamsgröt. Den görs enkelt och snabbt på grahamsmjöl och vatten och är jättegod med färsk frukt och mjölk till! Det här receptet räcker till 2 portioner:

1½ dl grahamsmjöl
4 dl vatten
salt
Koka upp vattnet med lite salt. Ta kastrullen av värmen och vispa ner mjölet. Koka ca 10 minuter. Rör någon gång i gröten under kokningen. Servera med mjölk och färsk frukt – eller kanske lite flytande honung.

Grahamsgröt med färska nektarinklyftor – en underbar start på dagen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s