Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Alla Helgons Dag – Alla Själars Dag

2 kommentarer

Efter den livliga Halloweenfesten kommer en helg i stillhet – Allhelgonahelgen. Detta är den helg då vi minns våra nära och kära, då vi tänder ljus för deras minne och låter all vår kärlek flöda över dem. Den som lever i våra hjärtan kan aldrig riktigt dö. Kanske är det därför traditionen att besöka de käras gravar och tända ljus för dem åter blivit så stor här i Sverige. Vi behöver behålla banden med det som varit, med människor vi älskat – vi behöver stanna upp och tänka till lite, kanske slå oss ner och bara göra ingenting. Och leva i nuet. Uppskatta dem vi älskar medan vi har dem. Det är lättare sagt än gjort, men Allhelgonahelgens stillhet ger oss i alla fall lite hjälp på traven!

 

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 thoughts on “Alla Helgons Dag – Alla Själars Dag

  1. Va fint 🙂 Väldigt bra skrivet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s