Alla Helgons Dag – Alla Själars Dag

Efter den livliga Halloweenfesten kommer en helg i stillhet – Allhelgonahelgen. Detta är den helg då vi minns våra nära och kära, då vi tänder ljus för deras minne och låter all vår kärlek flöda över dem. Den som lever i våra hjärtan kan aldrig riktigt dö. Kanske är det därför traditionen att besöka de käras gravar och tända ljus för dem åter blivit så stor här i Sverige. Vi behöver behålla banden med det som varit, med människor vi älskat – vi behöver stanna upp och tänka till lite, kanske slå oss ner och bara göra ingenting. Och leva i nuet. Uppskatta dem vi älskar medan vi har dem. Det är lättare sagt än gjort, men Allhelgonahelgens stillhet ger oss i alla fall lite hjälp på traven!

 

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s