Festlig studentmottagning – även med liten budget

Lövad uteplats eller balkong är ett måste till studentmottagningen!

Nu är det studenttider igen, och jag gläds verkligen med alla dem som nu går ut gymnasiet, förhoppningsvis lyckliga och glada efter de slitsamma åren i skolan. För slitsamma är de – ingen ska tro något annat – och om det är några som förtjänar att tjoa och tjimma och njuta av livet så här års så är det just studenterna! Själv älskar jag att promenera på stan och kolla in studentflaken, och dela studenternas glädje – den är smittsam!

Studenternas ”flakglädje” är smittsam!

En studentmottagning kan ordnas med ganska enkla medel och behöver inte kosta skjortan. Om man bakar och lagar det mesta själv kan man åstadkomma en fin och minnesvärd fest även med en liten budget. På den här sidan har jag samlat mina bästa recept för studentmottagningen; grillspett och kycklingspett med goda tillbehör, smörgåstårtor och läckra tårtor.

Pricken över i blir en lövad uteplats eller balkong, lite ballonger och ett par buketter vilda ängsblommor eller syrener, tjuvade från någon ödetomt eller skänkta av en snäll granne med trädgård. 

Dryck hör till också förstås, helst både vin och öl och alkoholfritt. Men inte heller det behöver bli extremt dyrt. Det finns riktigt bra boxviner till bra pris (fråga personalen på systembolaget, de är urduktiga!) och man behöver ju heller inte handla hem det allra dyraste ölet. Ett perfekt alkoholfritt alternativ är förstås en ciderdryck, men ett par tillbringare med isvatten är också jättegott – man kan smaksätta med citronskivor, gurkskivor, apelsinskivor eller limeskivor. Mycket läskande och gott i sommarvärmen!

Viktigast är ändå humöret. Man ska vara glad när det är student. Och hellre ett gott humör och enklare buffé än en massa stress och pengapress!

Trevlig student!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s