Hemlagad glass blir en läcker helgdessert!

Jag ser sällen matprogram på TV – jag tycker generellt att de är för stressiga och dessutom tycker jag att alltför många TV-kockar känns allmänt osmakliga. Jag menar, Per Morberg tvättar säkert händerna och håller sig ren, men vad hjälper det när han slänger med håret och torkar svetten ur pannan med kökshandduken? Usch vad äckligt det ser ut.

Däremot är han väldigt populär bland ungdomar, och alldeles särskilt bland yngre killar, har jag förstått och det är ju jättebra – hans program och kokböcker har skapat ett nytt intresse för riktig matlagning och för svensk husmanskost. Och det är ju toppen.

Ett matprogram som jag däremot gärna ser är Halv åtta hos mig. Åh, vad det är kul! Visserligen är det Helge Skoog som gör halva programmet men maten är inte så dum den heller, för det mesta. Man blir alltid hungrig när man ser det programmet, och framför allt blir man sugen på läckra desserter. Därför har jag damma av mitt gamla recept på hemlagad glass. Det är jättegott – och väldigt enkelt att göra. Receptet räcker till fyra portioner, och du behöver inte ens en glassmaskin!

Hemlagad chokladglass blir en lyxig helgdessert!

Vispa 2 äggulor och 2-4 msk florsocker poröst. Vispa sedan 3 dl grädde, och blanda ner detta i äggblandningen. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker och valfri smaktillsats. Jag väljer gärna choklad, och då smälter jag två tredjedelar av en 100 grams chokladkaka av god kvalitet i vattenbad, och häller ner i glasskrämen. Låt svalna och skär sedan små bitar av resten av chokladen. Rör samman och ställ sedan in glassen i frysen. Den ska frysas minst 3-4 timmar, och ta gärna ut den och vispa igenom den ett par gånger under frystiden så blir den luftigare och godare. Servera med bär, eller bara som den är!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s