Dukat för brunch!

Publicerad av

När jag är ledig gillar jag att ta en riktig långfrukost – och den får gärna ta lite tid att laga till. Äggröra, bacon, fattiga riddare… Man kan göra så mycket gott utan att det kostar särskilt mycket!

En god äggröra får du om du vispar ner 1½ msk vetemjöl i 1 dl mjölk. Vispa tills det blir slätt och tillsätt ytterligare 2 dl mjölk. Vispa i 3 ägg, salt och vitpeppar. Smält 1 msk smör i en kastrull och häll i äggsmeten – koka på svag värme och rör om lite då och då tills äggröran tjocknat.

Äggröra, bacon och sirapsriddare blir en härlig brunch!

Till äggröran passar det bra med stekt bacon eller bräckt skinka och några halverade stekta tomater – man kan också tänka sig lite rökt fisk eller stekta champinjoner.

Jag brukar också göra en enkel variant av fattiga riddare – sirapsriddare. Några skivor vanlig formfranska som jag doppar i en smet av lite mjöl, mjölk samt 1 ägg. Gräddar dem i smör i en stekpanna och låter dem bli vackert bruna på båda sidor. Sedan ringlar jag över lite lönnsirap eller vanlig sirap och serverar till äggröran. Jättegott!

Starkt kaffe och iskall juice – gärna färskpressad – blir härligt till! Och man står sig i timmar!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s