Hälsan och livskvaliteten

Just nu är många av mina vänner och bekanta sjuka i covid. Men de flesta av dem är vaccinerade och verkar ha fått den nya varianten, omikron, så de upplever det mest som en vanlig förkylning. Själv har jag klarat mig hittills och det har även de andra i familjen, och det är jag glad för. Men när det gäller omikron är det nog svårt att undvika smittan i längden, efter vad jag har förstått. Mer smittsamt än mässling, sägs det ju, och det är rejält smittsamt det.

I övrigt kan man faktiskt själv påverka många hälsoaspekter i livet, genom att regelbundet gå på hälsoundersökningar, och man kan också får undersökningar gjorda på sin arbetsplats.

Hälsan är alltid viktig, men just när det gäller arbetsplatser är den kanske speciellt viktig på så kallade offshorearbeten där man befinner sig till havs på exempelvis en båt eller en oljeplattform. En bekant till mig sökte jobb på en oljeplattform i Norge och då krävdes ett offshoreintyg.

Själv skulle jag nog inte våga ta det steget, jag vill nog hellre vara ”onshore” (och allra helst på mitt hemmakontor…) men för den som vill ha ett spännande och händelserikt jobb är det ju en otrolig möjlighet tänker jag. Men oavsett om man jobbar på havet eller på land är det förstås lika viktigt att ta hand om sin hälsa och göra sitt bästa för att hålla sig frisk så att man får en så god livskvalitet som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s