Så enkelt gör du en supergod New York Style-pizza

Det finns pizza och så finns det New York-pizza. Det går liksom inte riktigt att jämföra dem, men den som besökt New York och ätit en pizza slice från något anspråkslöst ”hål i väggen” vet hur fantastiskt gott de smakar. Kan inte finns något mycket godare en lördagskväll, om du frågar mig. Inte behöver den vara omständlig att baka heller. Det är klart det finns en massa stjärnkockar som har tradiga recept som tar dagar att förbereda och som ska vara särskilt märkvärdiga, och visst, man kan kalljäsa en deg i olja och torrjäst i 2-3 dygn men pallar man inte värma upp en pizzasten eller ett gourmetstål så funkar det här snabba receptet som en riktigt smarrig hemgjord New York Style pizza – precis lika god som om du lagt ner timmar och dagar!

New York Style-pizza

Receptet blir lagom för två pizzor, men kan lätt dubblas.

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl grekisk yoghurt
1 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
lite salt

Gör så här: Blanda ingredienserna till degen och rör ihop för hand eller i matberedare tills du har en smidig deg. Dela degen i två delar och kavla ut båda delarna till runda plattor som passar i din stekpanna. Förbered sedan fyllningen:

1 1/4 dl tomatsås (hemlagad eller färdigköpt)
1/4 tsk oregano
en knivsudd vitlökspulver
salt och peppar

Riven ost
Pepperonikorv (GØL Pepperoni är en bra motsvarighet till pepperonikorven i USA, tycker jag)

Hetta upp en stekpanna som du har lock till och häll i lite olja. Lägg i pizzarundeln och låt den gräddas på medelstark värme tills det börjar bubbla i degen och den har fått färg på undersidan. Vänd den och lägg på i tur och ordning tomatsås, ost och pepperonikorv. Lägg på lock och låt den gräddas till osten smält.

Dela pizzan i fyra delar och strö gärna lite chiliflakes över. Servera och njut av en riktigt smarrig New York Style-pizza.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s