Inred läckert med snygga ramar

En väninnas dotter håller just på att flytta hemifrån, till sin första egna lägenhet (dessutom ett förstahandskontrakt, vilket inte direkt växer på trän i Stockholm numera), så väninnan har fullt upp med att hjälpa till med både det ena och det andra. Framför allt med hur dottern ska inreda lägenheten. Sånt tycker min väninna är jättekul, dessutom är hon väldigt bra på det – hon har verkligen öga för stilar och hur man gör det bästa även av en liten lägenhet.

Mycket handlar om väggarna, säger hon, och man behöver inte ha dyr konst för att det ska bli snyggt. Hon skaffar snygga ramar till posters och fotografier och skapar fantastiska väggar som man blir glad av att vila ögonen på. Ofta kör hon olika tema och just nu håller hon på och sätter ihop en hel vägg med bilder från dotterns barndom och uppväxt, i ramar av olika storlek, vissa med passepartout. Det blir både snyggt och personligt utan att vara överdrivet kostsamt, så vad kan vara bättre?

Det här påminner mig om när jag fick min första lägenhet för hundra år sen, och min mamma hjälpte mig att inreda den. Det blev loppisprylar blandat med ärvda möbler och lite nytt – och även jag hade snygga posters och fotografier på väggarna, med betoning på filmaffischer. Än idag blir jag glad när jag tänker på min första lilla etta och nu ser jag fram emot att hjälpa väninnans dotter att flytta in det sista i sin lägenhet. Sen hoppas både väninnan och jag på inflyttningsfest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s