Falafel på gula ärter från Sevan

Efterfrågan på svenskodlat och närproducerat växer, inte bara hos oss vanliga konsumenter, utan också i det offentliga. Därför har Sevan, tillsammans med MatLust och Södertälje kommun, utvecklat en falafel där både odling av huvudråvaran samt produktion sker i Sverige.

Utvecklingen av gulärtsfalafeln började som ett examensarbete tillsammans med Sveriges Landbruksuniversitet, SLU, och fortsatte sedan med kockar i Södertälje som provlagade produkten i sina kök. Den har också serverats till 600 elever i kommunen. Falafeln har fått tummen upp från såväl professionella kockar som av slutkonsument och nu kan jag sälla mig till dem. Jag har nämligen testat den och är supernöjd.

Nu ska jag villigt erkänna att jag älskarall falafel, men det känns lite extra roligt att den här är gjord på en så klassisk svensk baljväxt som den gula ärtan. Servera den med pitabröd eller ris, sallad och andra goda tillbehör och gärna också hummus. Varför inte testa den nya Hummus Tapenade från Sevan, förresten, den är sagolikt god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s