Lasagne till vardags och fest

Lasagne är alltid rätt! Den här är väldigt enkel att göra och smakar himmelskt!

Lasagne

Den här kan du göra på valfri färs, köttfärs eller en vegetarsisk variant – om du vill ha den helt vegansk så ersätt bara mejeriprodukterna med veganska alternativ! Servera med en god sallad. Receptet bli lagom för fyra.

500 g färs
1 msk olja
1 gul lök, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl chilisås av Heinztyp
salvia, salt och peppar

Bechamelsås
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt, peppar, riven muskotnöt

lasagneplattor, gärna färska
riven parmesan

Gör så här: Fräs färs, lök och vitlök i oljan i en gryta. Låt puttra på svag värme en liten stund, tills färsen blir grå. Tillsätt chilisås och salvia och låt koka på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Gör såsen. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölk och rör mellan varven, så att allt blir slätt och klimpfritt. Smaka av med salt och peppar och en liten gnutta socker och riv ner generöst med muskotnöt.

Varva färsröra, bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med bechamelsås och riv parmesan över. Grädda i mitten av ugnen på 175-200 grader tills lasagnen fått vacker färg. Servera med sallad och tomater och gärna ett gott vin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s