Låt ett proffs fixa elen!

Härom dagen fick jag hjälp att montera en bra diskbänksbelysning. Jag har inte haft någon på ett tag, för när den gamla gick sönder vågade jag inte själv börja fixa och trixa. Om det är något jag är väldigt försiktig med är det nämligen just el, och det finns det anledning till.

För några år sen (närmare bestämt 20 – hjälp vad tiden går!) hade jag råttor som husdjur. Det får säkert många att tänka ”fy” men råttor är faktiskt mycket smarta, sällskapliga och trevliga husdjur som kan bli hur tama som helst. Mina grabbar brukade vara med mig överallt, de satt gärna på axeln eller inne i tröjärmen och var allmänt supergosiga. Men det var en sak jag aldrig kunde lära dem och det var att sluta gnaga. Alltså hade jag dem bara lösa när jag hade uppsikt över dem. Nästan, i alla fall, för en gång lät jag en av dem springa lös på diskbänken medan jag höll på med något i köket.

Det skulle jag inte ha gjort för när jag sedan skulle använda matberedaren fick jag en stöt som hette duga. Det kändes som om jag fick ett tungt stenblock i ryggen och sedan tuppade jag av. Jag var inte medvetslös länge och hushållsel är, efter vad jag förstår, sällan så farligt att man kan dö av det men jag hade så pass mycket hjärtklappning och så oregelbunden puls efteråt att sjukvårdsupplysningen uppmanade att uppsöka akuten. Där blev jag kvar över natten medan det togs EKG och andra prover.

Äventyret gick bra, men jag vill aldrig uppleva något liknande igen. Så numera låter jag alltid ett proffs göra allt som har med el att göra. Bara att söka efter elektriker Stockholm på nätet – definitivt det bästa att göra om man har problem med elen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s