Smartare datacenter ger säkrare företag

Hur noga är du med dina lösenord egentligen? Själv är jag faktiskt väldigt noga med sånt nuförtiden, eftersom jag blivit vis av skadan. En gång i tiden använde jag rätt kassa lösenord så jag fick ett och annat konto hackat. Nu var det inga konton som kunde orsaka någon skada men ändå. Lösenord på vift kan orsaka rejäla skador, det har vi ju sett på amerikanska Colonial Pipeline för inte så längesen.

Egentligen undrar jag hur det är möjligt att lösenord på så viktiga nivåer kan läcka ut, men det är klart, den mänskliga faktorn… Ingen är perfekt liksom. Inte ens i de stora företagen.

Har man ett företag finns det dock gott om tjänster som man kan anlita och som inte bara är bra för säkerheten utan också kan förenkla mycket i vardagen, som datacenter från Netnordic till exempel. Många moderna datacenter idag jobbar ju främst med molntjänster, något som jag tycker är jättebra. Det minns jag att vi hade stor nytta av på den tidning där jag var redaktör för några år sen.

Virtuella datacenter har ju den fördelen att de ofta blir billigare också, vilket är ännu en fördel vid sidan av säkerheten. Jag tror verkligen att det är något som kommer att komma mer och mer i framtiden, inte minst nu efter att så många vant sig vid att jobba hemma, åtminstone ett par dagar i veckan, under pandemin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s