Soul food

Jag älskar soul food. Jag kom först i kontakt med det när jag hälsade på vänner i New York och sedan dess har jag besökt så många soul food-restauranger jag kunnat när jag varit ”over there”.

Soul food är enkel mat, ofta med billiga ingredienser, och alltid tillagat med finess och kärlek. Ursprunget har den i den amerikanska södern men själva begreppet soul food är lite nyare och antas härstamma från början av 1960-talet.

Numera lagar jag ofta soul food hemma, då ofta som buffé. Det finns inte mycket som slår en buffé med krispig friterad kyckling, mac & cheese, gräddstuvad majs och gott potatismos… Därför har jag gjort en sida där jag tänker samla mina bästa soul food-recept. Sidan uppdateras löpande, så kika in då och då för nya spännande recept!

Soul food i massor, som den serveras i Harlem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s