Amore Bianca Pinot Grigio – nu som boxvin!

Krögarparet Emilio och Åsa Ingrosso lanserar nu Amore Bianca Pinot Grigio på box. Det är den första boxen med ren Pinot Grigio och namnet har den fått efter Emilios dotter Bianca (som tidigare fått ge namn åt Amore Bianca Prosecco).

Pinot Grigio är en druvsort som växer runt Gardasjön i norra Italien och som ger friska och fruktiga viner med toner av päron och vit persika. Ett gott och prisvärt bordsvin som passar jättebra till alla italienska pastarätter som är tomatbaserade men också till fisk och skaldjur och varför inte en lätt kycklingrätt? Det här vinet är också jättefint som sällskapsvin med lite frukt och snacks till, så varför inte inviga balkongsäsongen med ett glas?

Fakta

Druva:  100% Pinot Grigio från DOC Garda.

Alkohol 12%

Restsötma på 6 g/l

SB Nr 50191

Box 3000 ml

Alkoholhalt 11,5 %

249:-

Finns i systembolagets beställningssortiment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s