Varför betala mer för elen än man behöver?

Just nu betalar vi minuspriser på elen, läste jag någonstans. Det är säkert ingenting man märker av särskilt mycket som vanlig konsument, jag har i alla fall inte sett någon skillnad på mina elräkningar. Men däremot kan man faktiskt påverka elpriset själv, om man jämför elavtal på Zmarta.

Så har jag gjort då och då genom åren och jag tycker nog att jag har tjänat lite på det. Nu bor jag rätt litet och har ganska låga elkostnader, så det blir inga större summor för min del. Men om man har ett boende som slukar mer el är det förstås ännu viktigare vilket elavtal man har, då märks det sannerligen i plånboken.

Det är klart att det tar en väldig massa tid att själv kolla igenom och jämföra alla elavtal som finns – det är ju inte precis så att vi har ett enda ”elverk” numera. Då är det bra att det finns webbtjänster där man enkelt kan få hjälp med sånt.

Själv har jag inte bytt elavtal på ett bra tag nu, för jag har varit rätt nöjd med det jag har, men det är nog ändå dags att börja tänka framåt. Varje sparad slant är en bra slant, tycker jag, och varför betala mer än man måste för elen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s