Förnybar el ger vinst på flera plan

I år har elen varit dyrare än någonsin, läste jag nånstans. I vissa delar av landet finns det massor med el, i andra är det elbrist tydligen, så det beror kanske på det. Jag är ingen expert, däremot vill jag ju inte betala mer för elen än jag absolut måste – det vill väl ingen, tänker jag. Så det är nog klokt att se över sitt elavtal då och då.

Men för mig handlar det inte bara om pengar. Jag blir, liksom så många andra, också mer och mer medveten om hur viktigt det är att i mesta möjliga mån välja förnybar energi. Ibland kanske man tycker att det är lite mycket tjat om hållbarhet, men det är verkligen viktigt – för oss idag, för våra barn och barnbarn i framtiden. Jag vill att mina barnbarn ska kunna andas bra luft och njuta av sommaräng, sol och bad, vita vintrar och allt det där som jag hade tillgång till när jag själv var barn.

Idag finns det många gröna fossilfria alternativ till ”vanlig” el, och när man ska teckna elavtal kan man ju passa på och kolla upp förnybar el. Det finns faktiskt elbolag där man både spara pengar och för förnybar el, och det är ju en vinst på flera plan, tänker jag. Så det är just vad jag tänker leta efter nästa gång jag byter elavtal!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s