Husman: Ugnsstekt falukorv med potatismos

Ugnsstekt falukorv med potatismos är en verklig klassiker och busenkel att tillaga.

Ugnsstekt falukorv med mos

ugnsstekt 600 g falukorv
senap
ketchup
100 g riven ost
1 äpple
2 gula lökar

800 g mjölig potatis
25 g smör
1-2 dl mjölk
salt, vitpeppar, en knivsudd strösocker

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplet och löken i tunna skivor. Dra skinnet av korven och lägg den i en ugnsfast form. Skär skåror i korven och fyll varannan med senap och varannan med ketchup. Strö över riven ost och lägg lök- och äppelskivor runt om. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Skala och koka potatisen mjuk (det går snabbast om du först skär den i mindre bitar). Häll av kokvattnet och mosa med mosstöt (eller kör elvisp med degkrokar) tills potatisen blivit slät. Rör ner smöret och späd med mjölk. Smaka av med salt, vitpeppar och en liten gnutta socker. Räcker till 4 portioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s