Frukostburgare

Jag är barnsligt förtjust i burgare av alla de slag, och ibland serverar jag till och med burgare till frukost. Okej, inte en vanlig vardag kanske – men när det är lördag eller söndag och frukosten får ta lite tid.

Frukostburgare

Jag kallar det här för frukostburgare för att hamburgerbrödet fylls med äggröra och bacon. Det är också gott med en skiva ost, som får smälta ner i den varma äggröran, och jag vill också gärna ha ketchup eller chilisås på brödet… Till 4 burgare behöver du:

1 pkt bacon
6 ägg (8 om de är väldigt små)
2 msk smör
3 msk grädde
salt, peppar
(4 rejäla ostskivor)

4 hamburgerbröd
1 röd paprika, skuren i småbitar

Gör så här: Vispa äggen med salt och peppar. Smält smöret i en stekpanna och häll i äggen. Rör om med trägaffel (eller slev) tills äggen blir krämiga – rör från botten och upp så de inte bränner fast. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Håll äggröran varm.

Knaperstek baconet.

Fördela äggröra och bacon på hamburgerbröden och lägg, om du vill, på en skiva ost. Själv brukar jag också bre chilisås eller ketchup på brödet, men det är en smaksak. Servera med tärnad paprika eller någon annan grönsak du gillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s