Hållbara vinboxar från Drostdy-Hof

Sydafrikanska viner har verkligen blivit en favorit hos svenskarna. Bland de uppskattade sydafrikanska vinerna finns  Drostdy-Hof Chenin Blanc och Drostdy-Hof Chardonnay Viogner från Sydafrikas mest populära vinhus. Det är inte bara prisvärda, fräscha och mångsidiga viner – utan dessutom viner som passar den som vill ta ett ansvar för miljön och också bidra till bra arbetsvillkor. 

Jag har testat Drostdy-Hof Chenin Blanc tillsammans med familjen. En alldeles utmärkt sällskapsdryck i eget majestät men också härlig till fisk, skaldjur och fågel. Vi provade den till en härlig laxrätt (här finns receptet) och det var tummen upp i hela det lilla sällskapet. För det är ju nu en gång så att fester och middagstillställningar inte ser riktigt likadana ut nu som för bara ett år sedan. Desto större anledning att faktiskt ordna lite fest för den lilla grupp man umgås med – ett gott vin och en bit mat sätter alltid guldkant på tillvaron, och kanske ännu mer i år än vanligt! Självklart passar det här vinet också alldeles enastående bra till lite goda ostar! 

Drostdy-Hof tar ansvar miljömässigt och planerar för att framtida generationer ska få möjlighet att fortsätta med vinproduktion. De har arbetat med vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt sedan 2004 och har kommit långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder. De använder sina resurser effektivt, har minskat användning av vatten och minimerat avfall, och man återvinner vatten och många andra material. Drostdy-Hof arbetar också för att ge anställda goda arbetsförhållanden och levnadsvillkor. De driver flera projekt för att främja socialt ansvar, bland annat har de ett samarbete med organisationen Pinotage Youth Development Academy (PYDA) som ger fattiga unga kvinnor en chans till utbildning och ett arbete inom vinbranschen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s