Receptionen är företagets ansikte utåt

Härom dagen gick jag igenom en extern hårddisk som legat bortglömd i ett par år. Den innehåller mest bilder, och framför bilder från resor som jag gjorde för jobbets räkning under några år. Det var verkligen fantastiska minnen som dök upp, särskilt nu när man inte kan resa någonstans överhuvudtaget. Men en del minnen är inte riktigt lika trevliga. Jag minns till exempel ett hotell som jag besökte i England, där receptionisten var så otrevlig att jag hade lust att checka ut per omgående.

Det har dock bara hänt en gång under alla mina resor. Däremot hände det faktiskt ett par gånger när jag gjorde besök på olika företag, även då i jobbet. Och det är riktigt trist, tycker jag. Att receptionen på en arbetsplats är trevlig och proffsig är bland det viktigaste som finns. Receptionen är ju arbetsplatsens ansikte utåt. När man kommer till en receptionsdisk vill man så klart bli bemött proffsigt och trevligt.

När jag var ung jobbade jag själv i en hotellreception en sommar, det var ett helt fantastiskt jobb. Visst fanns det kunder som var besvärliga att tillgodose, men om man själv var trevlig och tillmötesgående så brukade det alltid sluta bra.

Det är klart att även receptionist kan ha en dålig dag. Men om man ska vara sitt företags ansikte utåt vill det nog till att man lämnar det dåliga humöret hemma när man går till jobbet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s