Snus utan tobak – funkar det?

När jag var tonåring fanns det rökrutor på högstadieskolorna. Det låter säkert helt absurt idag, men så var det, och i rökrutan stod alla de tuffaste eleverna varenda rast. Jo, det ansågs faktiskt tufft att röka. Så veckan innan vi skulle börja högstadiet tillbringade jag och några kompisar kvällarna med att lära oss dra halsbloss. Mycket hosta blev det, en och annan kräktes till och med, men skam den som ger sig tänkte vi och gav oss inte förrän vi såg lika coola ut som tjejerna och killarna i högstadiet.

Vissa av oss blev rökare där och då, bland annat jag och jag har många gånger haft anledning att ångra att jag var så där jäkla korkad, för jag förblev rökare under rätt många år, med både luftrörskatarrer och andra åkommor som resultat.

När jag till sist bestämde mig för att sluta röka så började jag snusa istället. Inte särskilt nyttigt det heller, om man ska vara ärlig, så därför har jag på senare år börjat använda alltmer tobaksfritt snus. Det tycker jag hjälper om man vill minska ner eller sluta snusa (och säkert även om man vill sluta röka) och det finns flera olika sorter som marknadsförs av olika företag, till exempel Swedish Match. Och numera snusar jag faktiskt betydligt mindre av vanligt snus. Så vem vet, en dag kanske jag blir tobaksfri helt och hållet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s