Happy 4th of July – med kycklingvingar på amerikanska

Idag är det den 4 juli och vad kan väl passa bättre än att laga till en laddning riktigt goda kycklingvingar? Jag har testat massor med recept genom åren – det här är de godaste hittills. De är inte starka, men härligt smakrika och precis så klibbiga som de ska vara – den som föredrar hetta kan bara tillsätta lite chili i såsen.

Chicken wings

Vill du kan du dela kycklingvingarna i två delar, det blir snyggare och lite lättare att dippa och äta. Servera med selleristjälkar och någon god dipsås, till exempel blue cheese dip. Själv tycker jag också att mangoraja och vanlig majonnäs är en höjdare till dessa. 

1 kg kycklingvingar
3-4 msk barbequesås av valfri sort
2 tsk farinsocker
1-2 tsk vitlökspulver
3 msk sweet n sour chilisås (thaichili)
salt
svartpeppar
1 msk matolja, t ex raps
1-2 tsk worcestershiresås
saften av 1 lime

Gör så här: Dela vingarna, eller använd dem hela. Lägg dem tätt i en ugnsfast form. Blanda såsen i en skål och häll den över. Vänd vingarna i såsen så att de blir helt täckta och sätt in dem i mitten av ugnen på 175 grader. Ta ut och vänd dem igen efter ca 30 minuter, sätt in i ugnen igen och höj värmen till 200 grader. Spruta lite vatten över vingarna och låt stå i ugnen i ytterligare 30-40 minuter. Servera med selleristjälkar och valfri dipsås, t ex mangoraja eller varför inte denna klassiskt amerikanska:

Blue Cheese dip

100 g ädelost, gärna Kvibille
1 dl färskost (Philadelphia är god, men ICA:s är billigare och smakar nästan lika bra, så prova den!)
1 dl mjölk
2 krossade vitlöksklyftor
1 tsk ättika eller vitvinsvinäger

Gör så här: Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med färskost, krossad vitlök och mjölk. Vill du ha en helt slät dip kan du köra med mixer, annars är det gott när den är lite mer rustik. Tillsätt en liten sked ättika när dipen är så slät som du vill ha den och salta och peppra efter smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s