Dump Dinner – vad är det?

Den som googlar mycket på amerikanska matsidor snubblar ofta över begreppet ”dump dinner”, särskilt i samband med slowcookers. Så vad är då en ”dump dinner” för något? Som namnet antyder är det helt enkelt en middag som ”dumpas” i slowcookern, och som sedan sköter sig själv fram tills det är dags att duka till middag.

Det är hur enkelt som helst att förbereda en sådan här middag. Man funderar ut  vad man vill äta under den kommande veckan, ser till att köpa hem ingredienserna och sedan sätter man igång med att hacka, skära och skiva. Sedan förpackar man ingredienserna till varje recept i fryspåsar eller lådor, märker upp med en etikett och förvarar i frysen.

Kvällen innan man ska laga till middagen tar man fram påsarna ur frysen och tinar i kylen under natten. På morgonen slänger man alltsammans i slowcookern, tillsätter det vätska man vill använda och sätter på kokaren. Efter 4-8 timmar (beroende på om man kokar på låg eller hög effekt) har man en härlig middag full av smak.

Givetvis funkar det lika bra att förbereda den är typen av grytor även för en vanlig gryta som får puttra på spisen. Hos Granntanten får du också jättebra tips på vad man kan använda istället för slowcooker.

Recept som lämpar sig bra för dump dinner är Mongolisk biff och den här indiska kycklingrätten – du kan säkert komma på annat också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s