Träleksaker ger en särskild känsla

Ett par goda vänner till familjen har nyligen blivit farföräldrar. Eller inte så nyligen, förresten, för den lille parveln fyller snart ett år och har nyss lärt sig gå. Det är helt otroligt hur fort det kan gå, det känns som om det är några veckor sen han döptes liksom, och nu tultar han runt för fullt.

Själv minns jag när den stolte fadern var lika liten tultade runt på lika ostadiga ben. Han är ungefär jämnårig med min son och de lekte som barn. Inte kan man tro att det är nästan tre decennier (!) sedan! Ibland går tiden sannerligen fort. 

Nu är vi bjudna på 1-årskalas och jag vet exakt vad lilleman ska få. Båda hans föräldrar är mycket miljömedvetna, och är noga med allt från att äta ekologisk mat till att köpa ekologiska barnkläder, så av oss kommer det att bli ett hårt paket innehållande träleksaker.

Jag har alltid älskat fina, välgjorda leksaker av trä och det har även min son gjort. En av hans favoritleksaker var en tågbana av trä, den kunde han leka hur länge som helst med. Nu ligger den nerpackad i en särskild låda med sådant som han vill ha kvar för framtiden. Det är ju så det är med träleksaker – de ger en alldeles särskild känsla. Och vem vet, vännernas lille plutt kanske kommer att behålla sin 1-årspresent lika länge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s