En av våra allra största…

Häromdagen var jag ute och promenerade i stan, och gick förbi Dramaten. Självklart passade jag då på att besöka Margaretha Krook, som står staty i ena hörnet av Dramaten (för övrigt i samma hörn där hon, enligt uppgift, gärna tog sig ett bloss i pauserna). Det är en fantastisk staty, skapad i brons av Marie-Louise Ekman och med en inbyggd värmeslinga som ger den kroppstemperatur. Har du vägarna förbi så gå dit och ta en titt.

Margaretha Krook är en av de allra största skådespelarna vi haft i det här landet. Hon bemästrade alla roller och alla genrer – hon var lika enastående i tunga dramer som i komedier. Makalös, helt enkelt, och helt odödlig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s