Björnbärsmarmelad på snabben

Härom veckan blev jag så sugen på scones och björnbärsmarmelad. Det åt vi mycket när jag var liten, just björnbärsmarmelad. På den tiden köpte vi engelsk björnbärsmarmelad signerad Robertson’s, men den är inte alltid så lätt att få tag i så nu gör jag hellre egen marmelad. Och det behövs inte alls några storkok för att få till en god marmelad till helgfrukosten. Det går alldeles utmärkt att göra en liten burk på ett paket frysta björnbär och lite syltsocker.

Jag brukar ta 1 eller 1 1/2 dl syltsocker till 1 paket (ca 225 g) bär och det blir supergott. Givetvis kan du använda även hallon, blåbär eller andra frysta bär på samma sätt. Om du vill kan du tillsätta 1 tsk vaniljsocker när sylten kokat färdigt men det är inte nödvändigt tycker jag – jag kan ofta tycka att sylt och marmelad blir godast utan extra smaker än själva bären.

Tips! Passa på att införskaffa lite frysta bär i ”bulk”, när butiken har extrapris. Jag köper ibland björnbär och hallon för 10 kronor paketet i min matbutik, och sen använder jag dem i bakning, till marmelad eller äter dem till frukostgröten. Annars blir det förstås billigare med storpack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s