Laga smalt i Crockpot: Salsakyckling som passar till massor av tillbehör

Det här är verkligen ett löjligt enkelt recept med bara två ingredienser – kyckling och salsasås. Välj en salsasås som du verkligen gillar, vill du ha rätten lite het så välj en extra stark, för den långa koktiden gör att kycklingen avger mycket vätska så salsan tappar en del av sin smak.

Salsakyckling med två ingredienser

Den här kycklingen kan användas med vilka tillbehör som helst. Du kan fylla tacos med den, äta den till ris eller pasta, eller använda den kall som stomme i en god och nyttig sallad. Perfekt! Receptet ger ungefär 6 portioner, men har du en stor slowcooker kan du också dubbla det och sen frysa in den färdiga kycklingen i lagom stora portioner till luncher eller middagar.

800 g kycklingfilé eller andra skinn- och benfria kycklingdelar (t ex urbenade lår)
5 dl salsasås

Gör så här: Lägg kycklingen i slowcookern. Häll över salsasås. Koka på låg effekt 6 timmar. Ta upp kycklingköttet och dra isär det med två gafflar, lägg sedan tillbaka i grytan. Smaka ev av med salt och peppar och servera på önskat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s