Godis till Halloween: Rostade pumpakärnor

Du vet väl att du kan ta vara på kärnorna i Halloweenpumpan, och rosta dem? Så enkelt – och så gott!

Rostade pumpakärnor

3 dl pumpakärnor
1 1/2 msk olja
1 1/2 tsk salt
kryddor, t ex chilipulver, spiskummin, paprikapulver

Gör så här: Skölj pumpakärnorna noga i vatten. Blanda kärnorna med oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke. Stek sedan fröna i en het och torr stekpanna i cirka 5 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna.

Du kan också rosta kärnorna i ugnen. Då sätter du ugnen på 175 grader. Skölj kärnorna som i föregående recept, och blanda kärnorna med olja, salt och eventuella kryddor i en bunke. Häll ut kärnorna på en bakplåtpappersklädd plåt och se till att sprida ut dem så de inte ligger för mycket på varandra (för knaprighetens skull!). Rosta i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Rör om då och då under rostningen. Fröna är färdiga när de har fått en gyllenbrun färg.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s