Snart dags att byta till vinterdäck…

Nu är den snart här igen. Du som har bil vet vad jag talar om – vintern… Okej, det dröjer ett tag till men jag har faktiskt kompisar i Skåne och en i Småland som redan fått lov att skrapa vindrutan när de skulle åka till jobbet härom morgonen.

Själv använder jag bilen rätt sparsamt, för där jag bor är ju kommunikationerna alldeles utmärkta, och på vintern använder jag den knappt överhuvudtaget Men jag är otroligt glad över att ha den, särskilt om jag ska storhandla eller handla något större. Jag är galen i gamla prylar och möbler och när man hittar två supersnygga fåtöljer från tidigt 60-tal på en second handbutik är det rätt skönt att själva kunna köra hem dem och slippa betala extra för hemkörning.

Men när något går sönder och behöver repareras är det inte fullt lika kul att ha bil. När jag besiktade min bil senast var det en hel del som behövde åtgärdas, och det sved lite. Men sånt får man ta om man nu vill ha en bil, helt enkelt.

Och nu är det snart dags att byta däck. Även om man aldrig har en aning i förväg om hur vintern ska bli så kan man i alla fall vara säker på att det blir halt. Som tur är finns det proffs att anlita för en sån som mig, som inte är särskilt bra på sånt, och i år funderar jag på att byta däck i Sollentuna, där en kompis brukar lämna in sin bil för däckbyte och annat. Vi får se. Det gäller hur som helst att vara förberedd, för vintern kommer snabbare än man anar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s