Chill Out Chardonnay Australia – klimatsmart vin för avspända höstfester

CHILL OUT Chardonnay Australia är en medlem av den omåttligt populära CHILL OUT-familjen, som består av noggrant utvalda viner från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Det är gjort på druvan Chardonnay och har en frisk, fruktig doft som andas citrus och tropiska frukter. Smaken är medelfyllig med smak av citrus och honung och en viss smörighet.

Det här är ett prisvärt och gott vin som passar perfekt för höstens härliga fester – som sällskapsdryck eller till sallad, pizza eller enkla och rustika måltider med fisk och ljust kött. Prova det till den här läckra kycklinggrytan, det är jättegott!

Apelsinkyckling med örter

Ett gott recept som gärna kan varieras med citron eller lime!

1 kg kycklingdelar, t ex lår
10 schalottenlökar
100 g champinjoner
2 hönsbuljongtärningar
½ dl vatten
1 dl vitt vin
1 dl färskpressad apelsinsaft

Några kvistar färsk salvia 
Salt och peppar

Smör att fräsa i

Gör så här: Fräs kycklingdelarna i smör i en stor järngryta, eller liknande.  Skala löken och halvera eller kvarta champinjonerna. Tillsätt detta till kycklingen, lägg i lagerblad och smula i buljongtärningar samt häll i vatten, apelsinsaft och vin. Låt puttra på svag värme minst 1 timme, gärna ännu längre – rör om någon gång emellanåt. Smaka av med salt och peppar och tillsätt mot slutet salvia. Servera med rostade rotsaker.

Produktinformation
Chill Out Chardonnay Australia
Artikelnr: 22280
Land: Australien
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chill Out 
Klimatsmart: Ja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s