Pannbiff blir en härlig lördagsmiddag!

Det finns inte mycket som går upp mot en riktigt vällagad pannbiff. Traditionellt serveras den med lök och kokt potatis, kanske även brunsås, men de här är minst lika goda och serveras med en smakrik kantarellsås.

Pannbiff med kantarellsås

Kantarellsås
200-300 g kantareller, färska eller konserverade
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde + lite soja eller hälften vardera av grädde och mjölk
salt
vitpeppar

Pannbiffar
400 g bland- eller fläskfärs
1 ägg 
salt
1/2 tsk vitpeppar
2 dl vispgrädde eller gräddmjölk
smör

Gör så här: Rensa kantarellerna och finhacka kantarellerna och låt dem fräsa på svag värme i varm stekpanna så att vätskan kokar in. Tillsätt då smöret, fräs en stund och strö över vetemjölet. Rör om och häll sist i grädden eller gräddmjölken. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.

Blanda färsen med ägg, salt och vitpeppar. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små, runda biffar. Stek dem i smör och servera med kantarellsåsen, en god sallad och potatis i någon form, gärna råstekt.

Tips! Såsen går utmärkt att servera även till  vegetariskt ”kött! (som sojabiffen på bilden) då den inte innehåller något spad från pannbiffen. Vill du ha den helt vegansk så ersätt bara mejereiprodukterna med mjölkfria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s