Pulled beef i Crock Pot

Pulled beef är en riktig höjdare – nötkött som får puttra länge, länge tills det blir så mört att man kan dra isär det med en gaffel. Och så massor av varma, härliga kryddor och fin sötma. Kan det blir godare?

Jag lagar alltid pulled beef (liksom pulled pork och pulled chicken) i min Crock Pot. Då sköter den sig själv utan risk för att bränna fast eller torka ut.

Det finns hur många recept som helst på pulled beef och jag tror inte att jag någonsin gjort exakt likadant två gånger… Men här är receptet på den pulled beef som avnjöts som söndagsmiddag tidigare idag, och som också blir till några matlådor nästa vecka!

Pulled beef

Jag fräste köttet runt om innan jag lade det i grytan, men det är inte alls nödvändigt – det gör du som du vill, helt enkelt. Uteslut det om du vill göra det lite enklare för dig.

1 kg högrev
1 dl tomatketchup
1 msk senap av sötstark typ
1 dl coca cola
1 msk farinsocker 
2 msk rökt paprikakrydda
2 msk vanlig paprika krydda
1/2 tsk kanel
3 hela kryddnejlikor
1 tsk chilipulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 röd lök och 1 gul lök, skalade och skurna i tunna skivor

Gör så här: Fräs köttet runt om i en stekpanna eller i Crock Potens insats, om den har den funktionen. Lägg köttet i grytan och lägg den skivade löken runt om. Häll i coca cola, tomatketchup, senap och strö över alla kryddor. Sätt på locket och ställ in den på låg effekt och låt härligheten puttra på i 8 timmar. Du kan också använda den högre effekten, då blir grytan klar lite snabbare, på 4-5 timmar.

När köttet är så mört att det går att dra isär, så slår du av värmen och rör om så att köttet blandas med den goda såsen. Avnjut exempelvis med valfria tacotillbehör (salsa, guacamole, gräddfil, tortillabröd) eller njut med pommes och sallad. Perfekt också att äta i hamburgerbröd! Smaklig måltid!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s