Baka läckra kakor med smak av Amerika

Jag har alltid varit förtjust i amerikanska bakverk. Genom mormors utvandrade syster fick mormor, och senare mamma, ta del av alla möjliga slags kakor som bakades ”over there”, men som inte var så vanliga här i Sverige. Numera är det lika vanligt med amerikanska, eller Amerikainspirerade, bakverk här som där, men i min barndom blev man lite extra lycklig över smakerna från andra sidan Atlanten.

Amerikanska blåbärsmuffins

4 dl vetemjöl
2 dl socker, gärna råsocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
30 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 dl blåbär – helst färska stora odlade (som är ljusa inuti) men frysta otinade går också bra

Gör så här: Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det smälta smöret och blanda. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären och fördela smeten i muffinsformar (12 normalstora eller 6-8 större). Grädda i  mitten av ugnen på 225 grader i18-20 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s