Ibland gör modulhusen susen!

För en tid sedan besökte jag den gamla skola där jag gick mina första sex år i grundskolan. Det väckte en hel del minnen, kan jag säga, och mest positiva sådana. Jag trivdes i den där skolan, både med lärare och klasskamrater och lokalerna. Det mest negativa med den tiden var nog att vi var tvungna att byta skola en tid, när lokalerna skulle renoveras. Istället för att promenera de där tio minuterna, som annars var fallet, blev det till att åka buss eller cykla till andra sidan av stan till dess att vår ”riktiga” skola var färdigrenoverad. Det tog ett helt läsår, och gissa om vi var glada när vi fick komma tillbaka igen!

Så där behöver det inte vara numera. När de renoverade förskolan i parken i närheten av där jag bor lät de montera upp ett modulhus istället. Helt perfekt! Dels fick barnen gå kvar i de lokaler där de känner sig hemma, och fortsätta med uteleken i den park som de älskar – dels var modulhuset helt anpassat efter behoven, så att allt kunde fungera precis som vanligt. Det var lite skillnad mot min skoltid, det.

Det är några år sen nu, och nu är modulhuset borta. Förskolan har fått nytt tak och en tillbyggnad, och allt gjordes utan att barnen behövde flytta på sig. Tänk så smidigt det kan vara när det finns så många smarta och moderna lösningar att tillgå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s