Omtanke och praktiska hjälpmedel höjer livskvaliteten för äldre

Nu har halva november gått och det är snart dags att börja förbereda för advent. Det är en underbar tid, tycker jag, men samtidigt känner jag alltid lite vemod så här års – eller snarare saknad. Jag saknar mina nära och kära som lämnat jordelivet, och som inte längre finns här.

Det är ganska längesen nu som jag miste mina föräldrar och det är klart att sorgen dämpats med åren. Det är ju inte så att jag går runt och är ledsen hela dagarna, långt därifrån. Glädjen är större än sorgen, eftersom jag har så många härliga minnen att glädjas år. Men saknaden finns där, och det kommer den alltid att göra. Särskilt kännbart blir det just vid tillfällen som jag förknippar starkt med mina föräldrar, och advent är just en sådan tid.

Jag avundas dem som fortfarande har sina föräldrar, eller andra nära släktingar, i livet och som har möjlighet att tillbringa tid med dem och älska och ta hand om dem innan det är för sent. Det finns ju också så mycket man kan göra för att underlätta livet rent praktiskt för den som får ålderskrämpor av olika slag. Alltfler hjälpmedel för äldre kommer ut på marknaden, det kan vara allt från förflyttningshjälpmedel av olika slag till mindre saker, som olika typer av hjälpmedel för att underlätta på- och avklädning. Etacbutiken har det smarta hjälpmedel för alla tänkbara situationer. Och praktiska hjälpmedel i kombination med kärlek och omtanke höjer förstås livskvaliteten.

Du som har dina föräldrar i livet – var rädd om dem, ta vara på den tid ni har tillsammans! Själv plockar jag fram mina ljusa minnen. För så länge man bevarar sina kära i hjärtat försvinner de aldrig på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s