Det är aldrig för sent att börja tänka på hälsan!

Om det är något man blir mer och mer medveten om ju äldre man blir så är det hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa. Det låter som en klyscha men är verkligen sant. Ju fler år man lägger ”på nacken” desto större är risken för att man drar på sig olika åkommor, krämpor och sjukdomar – alldeles särskilt om man inte tar hand om sig som man borde.

Själv har jag tränat och motionerat alldeles för lite genom åren, och det har blivit kännbart de sista åren nu när jag har drabbats av artros. Jag skulle säkert ha fått min artros ändå, men om jag hade hållit mig i form bättre kanske jag hade haft lite bättre motståndskraft och inte fått lika ont.

Regelbundna läkarbesök och hälsoundersökningar är ett bra sätt att hålla sig i form, få råd och tips om diet, träning och så vidare. Det har jag slarvat med, kanske för att jag frilansat i så många år och aldrig haft tillgång till någon företagshälsovård – fast det är ju en ganska dålig ursäkt, för det finns ju möjligheter att göra regelbundna hälsokontroller även privat… 

VLG, Väsby Läkargrupp, norr om Stockholm erbjuder tjänster både till privatpersoner och företag. Som företagare kan man teckna avtal eller köpa enstaka tjänster, vilket som passar bäst, och det är ju superbra tycker jag. Då kan även mindre företag, som inte omsätter så mycket, erbjuda de anställda hälsokontroller och det är värdefullt på så många nivåer. Det funkar ju så mycket bättre på en arbetsplats om personalen mår bra!

En annan sak som jag har lärt mig är att det aldrig är för sent att börja ta hand om sig själv. Det låter också som en klyscha men även det är helt sant! Så numera är jag mycket mer noga med min hälsa än jag var när jag var 30 – och artrosen har jag ytterst sällan ont av! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s